« Se fler artiklar här


- 14 juni, 2021


Håll koll på ägglossningen när den faktiskt sker

OvuSense är ett avancerat system för kvinnans fertilitetscykel som förutser ägglossningen upp till 24 timmar i förväg och sedan bekräftar att den har skett med 99 procents klinisk bevisad tillförlitlighet. Mätningen sker genom en vaginal sensor som du använder under natten för att mäta din kärntemperatur och datan läses enkelt av via en app i mobilen. OvuSense hjälper kvinnor och par att ta kontroll över sin fertilitetscykel och öka chanserna till graviditet.

– Vi är återförsäljare av OvuSense i Norden och den används bland annat av MediCheck som erbjuder specialistvård online. Den ingår i deras fertilitetsprogram och möjliggör att par som vill bli gravida kan öka sina chanser men också dela data för medicinsk bedömning. OvuSense är designad av experter och kliniskt bevisad av över 175 000 användare som bara blir fler och fler, säger Roger Mellin, styrelseordförande på VirtualLab.

 

Fungerar även för dig med POCS
OvuSense mäter kontinuerligt kärntemperaturen under natten genom en sensor som kvinnan har i sin vagina. Sensorn är lika bekväm som en vanlig tampong. På morgonen tas sensorn ut och information från natten laddas ner till OvuSense-appen i användarens smarttelefon.

 

– OvuSense använder aktuell data från cykeln för att förutspå ägglossningen upp till ett dygn innan den sker och bekräftar att den har skett med 99 procents tillförlitlighet – den högsta träffsäkerheten av alla hemmatest-kitt på marknaden, säger Roger Mellin.

 

I och med att den använder data om din faktiska cykel fungerar den också för kvinnor med polycystiskt ovarialsyndrom (POCS) eller oregelbunden cykel som vanligtvis inte ka dra nytta av produkter som använder kalenderbaserade metoder.

 

Flaggar för utebliven ägglossning och kort lutealfas
Mellan 10 till 15 procent av alla par drabbas av ofrivillig barnlöshet. Det innebär att de har försökt under ett år utan att lyckas. Men det finns hjälp att få, och ungefär två tredjedelar av alla par kan får barn efter utredning och behandling enligt forskning.

 

OvuSense kan med fördel användas för att underlätta medicinsk bedömning av din fertilitetscykel genom data som delas med din vårdgivare. Den ger bland annat underlag för att bedöma av cykelns mönster, eventuell anovulation, kort lutealfas och flera andra detaljer.

 

– Den förutsäger ditt fertila fönster och hjälper dig och din läkare att spåra hela din cykel, vilket möjliggör diagnos av eventuella ägglossningsproblem och övervakning av medicinering, säger Roger Mellin.

 

OvuSense är CE-märkt enligt 93/42/EEC.

 
Meddelande skickat!