« Se fler artiklar här


- 14 juni, 2021


Motverka sjukdomar för din hund och minska veterinärkostnader genom digital hälsokontroll hemma

Hur mår din hund? Att ständigt hålla koll att den mår bra och vara uppmärksam på förändringar i beteende är viktigt för att förstå sin hunds hälsa. Ett frisk hund vill leka och motionera, har aptit och är uppmärksam.

 

För att stärka hundens hälsa långsiktigt är det viktig att vaccinera den mot allvarliga sjukdomar, att borsta tänderna med viss regelbundenhet och hålla koll på öron och päls för att upptäcka eventuella problem tidigt.

 

Men även om man regelbundet besiktar sin fyrbenta vän så är det inte alltid lätt att veta hur den mår, eftersom vi inte talar samma språk. Inte sällan blir det en extra vända till veterinären när man känner sig orolig, även om det kostar mycket pengar.

 

Dyra försäkrings- och veterinärkostnader
Den oron är högst förståelig liksom viljan att träffa en expert för att säkerställa att ens bäste vän inte mår dåligt på något sätt.

 

Samtidigt är de ”onödiga” veterinärbesöken något försäkringsaktörerna lyfter fram som en del av de kraftigt ökade försäkringskostnaderna – och i sin tur leder till att premier och självrisker sticker i höjden för hundägare. Den andra delen är att veterinärvården i Sverige har blivit allt dyrare.

 

För att hitta en lösning på problemet har allt fler försäkringsbolag infört digitala veterinärbesök som en första kontakt om du är orolig för din hunds hälsa eller vill kontrollera något som du har upptäckt eller har frågor om. Det mötet sker via videosamtal med en veterinär precis på samma sätt som när vi träffar en nätdoktor.

 

Smart digital hälsokontroll för din hund
För underlätta den bedömningen och att göra det ännu lättare för di att följa sin hunds hälsa, eller kontrollera om det är något som avviker, har vi på VirtualLab tagit in det digitala självtestet FitPet Ahead. Det är ett urintest för din hund och som du enkelt tar del av via din smarttelefon och tillhörande app.

 

Testet läser av tio vitala fysiska hälsoparametrar hos din hund för att upptäcka tecken på exempel urinvägsinfektion, diabetes eller inflammation i gallblåsan.

 

Resultatet kan enkelt delas med veterinärvården vid ett positivt resultat. Det blir också lättare för dig att tidigt hitta tecken hos din hund som underlättar förbyggande insatser snarare än reaktiv och kostsam vård som också innebär större påfrestningar för din hund.

 

Just nu för vi en dialog med djurfackhandelskedjor, veterinärföretag och försäkringsbolag om produkten som också fungerar utmärkt för katter.

 

Vill du veta mer om Fitpet Ahead finns mer information här
Meddelande skickat!